I niški tenkisti spremni za Tenkovski  biatlon u Rusiji

Izvor: RadioCity.rs, 24.Jun.2014, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I niški tenkisti spremni za Tenkovski biatlon u Rusiji

Pripadnike Kopnene vojske koji se na samostalnom automatizovanom strelištu „Međa“ pripremaju za učešće na „Tenkovskom biatlonu“ u Rusiji, obišao je ministar odbrane Bratislav Gašić, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Aleksandra Živkovića i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.
„Danas smo videli veliku spretnost tenkovskih posada Vojske Srbije i očekujem da na takmičenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << u Moskvi pobedimo“, rekao je Gašić.
Bratislav Gašić je istakao da je Vojska Srbije svojim kapacitetima opremila poligon „Međa“, kako bi mogla da se proveri borbena gotovost i spremnost tenkovskih jedinica . On je najavio da će biti urađen i bedem prema selu Međa, u dužini od 500 metara i visine 8 metara, kako bi se dobio širi spektar aktivnosti na poligonu.
On je naglasio da se zajedno sa načelnikom Generalštaba, uverio u visoku obučenost naših jedinica, ali i u to da se u svim misijama Vojske Srbije stiču velika iskustva, bilo učestvujući na međunarodnim takmičenjima, u mirovnim operacijama ili spašavajući građane Srbije od poplava.
„Pokazalo se da je Vojska Srbije moćan i dobro organizovan sistem“, rekao je ministar Gašić.

Pripreme za tenkovski biatlon počele su odmah nakon prihvatanja poziva, koji je uputilo Ministarstvo odbrane ruske federacije i izrade i uređenja taktičke i sportske staze prema propozicijama takmičenja.
Osam najboljih posada iz novosadske, kraljevske, vranjske i niške brigade Kopnene vojske predstavljaće Vojsku Srbije na tenkovskom biatlonu na kome je do sada 13 zemalja potvrdilo učešće.
Prva faza priprema odabranih tenkovskih posada trajala je od 22. aprila do 22. maja, a druga faza će trajati do 17. jula kada je planiran odlazak u Rusiju.
Finalno takmičenje biće održano od 4. do 8. avgusta na poligonu „Alabino“ u moskovskoj oblasti.

"Vratićemo Vojsci Srbije stari sjaj"
U nastavku posete jedinicama Kopnene vojske ministar odbrane Bratislav Gašić je obišao renovirane objekte u delu kasarne „Stevan Sinđelić“ koji su uništeni u bombardovanju 1999. godine.
Komandant Treće brigade Kopnene Vojske, brigadni general Želimir Glišović, upoznao je ministra sa radovima na renoviranju tehničke radionice, radionice telekomunikacionih sredstava, hangara i magacina u kojima će boraviti pripadnici čete za održavanje 39. logističkog bataljona Treće brigade.
„Vojska Srbije je svojim snagama i sa malo finansijskih izdvajanja , oko 800 000 dinara, uspela da napravi objekte i stavi ih u finkciju. Ovde smo povećali kapacitete i obezbedili da naša motorna sredstva budu mnogo brže popravljana i vraćana u jedinice“, rekao je ministar.

Gašić je najavio da će mnoge objekte širom Srbije srediti na ovaj način i u narednom periodu staviti u funkciju.
„I tako ćemo vratiti Vojsci Srbije stari sjaj koji je imala, a u prethodnom periodu izgubila“, rekao je ministar odbrane.
Bratislav Gašić je na kraju posete sastavima Kopnene vojske obišao i Vojnoplivački bazen „Vrežina“,  opisujući ga kao jedan od reprezentativnijih objekata Vojske Srbije.
U dogovoru sa načelnikom Generalštaba i komandantom Kopnene vojske Gašić je saopštio zajedničku odluku da ove godine deca poginilih pripadnika Vojske, policije i Žandarmerije, ranjenih pripadnika Vojske, učenici sa Vukovim diplomama i studenti sa prosečnom ocenom 9 devet mogu da dobiju godišnje karte za korišćenje bazena Vojske Srbije.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Leskovac,   Moskva

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Gašić: Srbija ima prijatelje i na istoku i na zapadu

Izvor: RadioCity.rs, 25.Jun.2014, 15:19

Odgovarajući na pitanja novinara o budućim razgovorima sa ministrom odbrane Rusije, Gašić je rekao da očekuje da se pronađe način kako bi robni kredit, o kome se razgovaralo pre dve godine, počeo da se formalizuje.. „Srbiji je to jako potrebno, mada treba videti kakve su mogućnosti našeg...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.