Gašić: Srbija ima prijatelje i na istoku i na zapadu

Izvor: RadioCity.rs, 25.Jun.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Srbija ima prijatelje i na istoku i na zapadu

Odgovarajući na pitanja novinara o budućim razgovorima sa ministrom odbrane Rusije, Gašić je rekao da očekuje da se pronađe način kako bi robni kredit, o kome se razgovaralo pre dve godine, počeo da se formalizuje.
„Srbiji je to jako potrebno, mada treba videti kakve su mogućnosti našeg budžeta da izdrži tako veliku nabavku“, rekao je Gašić.

Ministar je istakao i da nema nikakve kolizije između učešća na tenkovskom biatlonu u Rusiji i naredne međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << vežbe na bazi „ Jug“.
Vojska Srbije ima prijatelje i na istoku i na zapadu i sarađujemo sa svima, jer upravo tako stičemo određena iskustva. Drago mi je da Vojska Srbije svuda pokazuje visok stepen odgovornosti, obučenosti i znanja i da su naši pripadnici jako cenjeni u svim misijama, i u EU i UN i kod naših partnera na istoku“, rekao je Gašić, odgovarajući na pitanja novinara.
„Tražićemo povraćaj imovine širom Srbije“

Kada je reč o vojnim objektima za koje bi Vojska trebalo da dobije adekvatnu zamenu, a i dalje mnogi od njih ostaju neiskorišćeni i propadaju, ministar odbrane je rekao da je razgovarao i sa predstavnicima lokalnih samouprava Niša i Leskovca u vezi sa realizacijom Master plana.
„Vojska Srbije je u proteklom periodu dala puno svojih objekata, a da nije dobila adekvatnu zamenu. U velikom broju gradova širom Srbije imamo na papiru stanove koje sute lokalne samouprave u periodu od 2008. do 2012. godine trebale da nam daju. Mi ne odustajemo od Master plana. Generalštab je napravio jasno šta je potrebno Vojsci Srbije, ali tražimo da zauzvrat možemo da dobijemo adekvatnu nadoknadu“, rekao je ministar.

On kaže da je sa gradonačelnikom Leskovca razgovarao o aktuelnim pitanjima, a jedno od njih odnosi se na probleme sa odvodni m kanalom na poligonu Međa. Takođe razgovaralo se o zgradi komande u Leskovcu, ali i o leskovačkoj vojnoj ambulanti koju je „nekad neko na volšeban način uzeo od Vojske Srbije i dao gradu na raspolaganje bez ikakve nadoknade“, rekao je Gašić.
„Počećemo da uređujemo stanje po gradovima i da možemo našim pripadnicima da damo stanove, jer dugo na njih čekamo“, rekao je Gašić.

On je naglasio da Grad Niš, na primer, duguje Vojsci Srbije određeni broj kvadrata.
„Dogovor je bio da za objekte i kasarne koje smo predali dobijemo stanove. To nisu učinili i mi ćemo, ne samo u Nišu, već širom Srbije da tražimo povraćaj naše imovine. Sigurno je da ćemo, grad po grad, početi da uređujemo stanje i da našim pripadnicima damo pripadajuće stanove na koje dugo čekaju“, rekao je ministar odbrane.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.