Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Decembarska klasa pripadnika Vojske Srbije položila zakletvu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Ljubiša Diković izjavio je danas na svečanosti polaganja zakletve decembarske klase vojnika u somborskoj kasarni "Aerodrom", da je služenje vojnog roka "najlepši izraz rodoljublja" i osećanja odgovornosti za budućnost i bezbednost države.

Obraćajući se najmlađoj klasi vojnika, Diković je kazao da su polaganjem zakletve postali deo VS, "institucije kojoj građani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << danas najviše veruju".

"To poverenje je rezultat kontinuiranog rada pripadnika Vojske. Neka vas vojnička zakletva ispuni ponosom i dostojanstvom i neka još više ojača vašu ljubav prema otadžbini zbog koje ste se prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka. Nije lako biti vojnik, ali je časno i dostojanstveno", rekao je načelnik Generalštaba.

Prema njegovim rečima, VS je posvećena izvršavanju svih zadataka koje joj je poverila država, negovanju vojničkih tradicija i očuvanju čvrste veze vojske i naroda.

"Ministarstvo odbrane i VS budno prate dešavanja u regionu koja bi mogla na bilo koji način da ugroze bezbednost gradana Srbije. Spremni smo da u očuvanju bezbednosti zaštitimo interese svih građana naše otadžbine", kazao je Diković.

Vojničku zakletvu danas su položili i vojnici decembarske klase u Drugom centru za obuku u Valjevu, kao i 196 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka u Trećem centru za obuku u Leskovcu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.