Vesti

0

Decembarska klasa pripadnika Vojske Srbije položila zakletvu

Autor: VV

Izvor: Beta

Decembarska klasa pripadnika Vojske Srbije položila zakletvu

Izvor: Foto: Tanjug, MO

Obraćajući se najmlađoj klasi vojnika, Diković je kazao da su polaganjem zakletve postali deo VS, "institucije kojoj građani danas najviše veruju".

"To poverenje je rezultat kontinuiranog rada pripadnika Vojske. Neka vas vojnička zakletva ispuni ponosom i dostojanstvom i neka još više ojača vašu ljubav prema otadžbini zbog koje ste se prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka. Nije lako biti vojnik, ali je časno i dostojanstveno", rekao je načelnik Generalštaba.

Prema njegovim rečima, VS je posvećena izvršavanju svih zadataka koje joj je poverila država, negovanju vojničkih tradicija i očuvanju čvrste veze vojske i naroda.

"Ministarstvo odbrane i VS budno prate dešavanja u regionu koja bi mogla na bilo koji način da ugroze bezbednost gradana Srbije. Spremni smo da u očuvanju bezbednosti zaštitimo interese svih građana naše otadžbine", kazao je Diković.

Vojničku zakletvu danas su položili i vojnici decembarske klase u Drugom centru za obuku u Valjevu, kao i 196 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka u Trećem centru za obuku u Leskovcu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR