Decembarska klasa vojnika položila zakletvu

Izvor: RTS, 18.Dec.2015, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Decembarska klasa vojnika položila zakletvu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević prisustvovali su svečanom polaganju vojničke zakletve u kasarni "Aerodrom" u Somboru. Spremni smo da u očuvanju bezbednosti zaštitimo interese svih građana Srbije i naše otadžbine, kaže Diković.
Čestitajući položenu zakletvu decembarskoj klasi vojnika, general Diković je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istkao da stati u vojnički stroj i snažnim glasom, odlučno dati zakletvu otadžbini, pred starešinama svoje Vojske i porodicama, izraz je najlepšeg rodoljublja i uzvišenog osećanja odgovornosti za budućnost i bezbednost države, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Neka vas vojnička zakletva ispuni ponosom i dostojanstvom i neka još više ojača vašu ljubav prema otadžbini zbog koje ste se prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka. Nije lako biti vojnik, ali je časno i dostojanstveno", poručio je načelnik Generalštaba ukazujući da je dobro obučen vojnik u dobroj jedinici najbolji garant bezbednosti svoje zemlje. 
Kako je istakao načelnik Generalštaba, Vojska Srbije je posvećena izvršavanju svih zadataka koje joj je poverila država, negovanju vojničkih tradicija i očuvanju čvrste veze vojske i naroda. 
"Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije budno prate dešavanja u regionu koja bi mogla na bilo koji način da ugroze bezbednost građana Srbije. Spremni smo da u očuvanju bezbednosti zaštitimo interese svih građana Republike Srbije i naše otadžbine", naglasio je general Diković.
Obraćajući se okupljenim vojnicima, general Diković je ukazao da su postali deo Vojske Srbije, institucije kojoj naši građani danas najviše veruju, a to poverenje je rezultat kontinuiranog rada pripadnika Vojske. 
"Pred vama je naporna vojnička obuka, a vaše starešine će vam pomoći da tu obuku uspešno savladate, da postanete odlični vojnici i da iz ove kasarne izađete čvršći, zreliji, stabilniji ljudi, ali i odvažniji nego što ste bili kad ste u kasarnu došli", naglasio je načelnik Generalštaba general Diković na kraju svog obraćanja. 
Uz porodice i prijatelje najmlađe generacije vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, MUP-a, verskih zajednica. 
Svečanosti polaganja zakletve u Drugom centru za obuku u Valjevu prisustvovali su državni sekretar Nenad Nerić, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general- potpukovnik Jovica Draganić, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, lokalne zajednice, rodbina i prijatelji vojnika.
Zamenik načelnika Generalštaba rekao je da je Vojska Srbije nepokolebljivo posvećena održavanju i jačanju svojih operativnih sposobnosti. 
"Idemo putem koji su trasirali naši slavni preci i spremni, uzdignute glave, gledamo u budućnost", rekao je general Draganić i dodao da se Srbija danas ponosi svojom Vojskom a njeni pripadnici dugom i slavnom vojničkom tradicijom. 
Vojničku zakletvu danas je položilo i 196 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka u Trećem centru za obuku u Leskovcu, a svečanosti je prisustvovao  komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diković: MO i VS budno prate dešavanja u regionu

Izvor: Akter, 18.Dec.2015

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković poručio je danas decembarskoj klasi vojnika, koji su u kasarni "Aerodrom" u Somboru položili zakletvu, da Ministarstvo odbrane (MO) i VS budno prate dešavanja u regionu koja bi mogla na bilo koji način da ugroze bezbednost građana Srbije..Diković...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.