Dačić: “Najveće moguće garancije za Srbe”

Izvor: BKTV News, 22.Apr.2013, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: “Najveće moguće garancije za Srbe”

Premijer Dačić izjavio je da je predlogom briselskog sporazuma o severu KiM garantovana najveća moguća bezbednost srpskom stanovništvu sa severa pokrajine.

Premijer je ocenio da veće garancije od tih nisu mogle da budu postignute.
“Dobili smo garancije od onih koji komanduju, a to je da kosovska vojska ne sme da dođe na sever. To je prvi put da smo dobili takve garancije. Dobili smo ih od generalnog sekretara NATO (Andersa Foga) Rasmusena, a bila je prisutna >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i (visoka predstavnica EU) Ketrin Ešton. Oni su garanti sporazuma”, rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.
On je objasnio da buduća kosovska vojska “ili bilo koja druga formacija” neće moći da uđe na teritoriju četiri opštine.
“Može da dođe na sever samo uz pristanak Kfora, odnosno NATO i u to u slučaju katastrofa i to samo uz pristanak Srba. Mi nismo mogli da izmislimo veću garanciju”, naglasio je Dačić.
Izvor: Tanjug
Tweet
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Veće garancije za Srbe nisu mogle da se postignu

Izvor: Akter, 22.Apr.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je predlogom briselskog sporazuma o severu Kosova i Metohije garantovana najveća moguća bezbednost srpskom stanovništvu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.