Vučić danas na Paradi pobede i u šetnji Besmrtni puk

Izvor: B92, 09.Maj.2018, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić danas na Paradi pobede i u šetnji "Besmrtni puk"

Moskva -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina Vojnoj paradi povodom proslave Pobede nad fašizmom u Moskvi.

Inače vojnoj paradi, pored Vučića, od stranih zvaničnika prisustvovaće još samo izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Predsednik Srbije će sa svojim ruskim kolegom, posle Parade, položiti venac na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spomenik Neznanom junaku, a potom i cvet na spomen ploče gradova heroja.

Takođe predsednik Srbije prisustvovaće i prijemu u Velikom kremljanskom dvorcu.

Predsednik Vučić najavio je, u izjavi novinarima, da je pozvan od predsednika Putina da učestvuje i u u tradicionalnoj šetnji povodom obeležavanja godišnjice pobede nad fašizmom "Besmrtni puk".

Vučić je rekao da je velika čast za Srbiju što će njen predsednik prisustvovati Vojnoj paradi koja se u Moskvi tradicionalno održava povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Povodom učešća u šetnji "Besmrtni puk", koja je deo obeležavanja Dana pobede, rekao je da će u koloni biti sa stotinama hiljada građana koji nose portrete svojih rođaka, koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.

On će, kako je rekao, nositi fotografiju svoga dede Andrije Vučića, kojeg su ubile ustaše.

"I moji roditelji su našli fotografiju pokojnog dede kojeg su ustaše ubile, tako da ću ja ići pored predsednika Putina da pokažem da želimo da sačuvamo pamćenje na one koji su stradali od fašizma u to teško vreme i sa željom da se to vreme nikada ne ponovi", naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije razgovarao je večeras sa predsednikom Rusije najpre u četiri oka, a zatim i na radnoj večeri, o bilateralnim odnosima, ekonomskoj i vojnoj saradnji, a pre svega o Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Vojna parada,   Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u šetnji "Besmrtnog puka"; Srbija je učvrstila svoje prijateljstvo i saradnju sa Rusijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je završio dvodnevnu posetu Moskvi učešćem u šetnji "Besmrtnog puka", noseći fotografiju svoga dede Anđelka Vučića. Šefa srpske države da učestvuje u šetnji "Besmrtnog puka", pozvao je predsednik Rusije Vladimir Putin...U šetnji "Besmrtnog puka", osim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.