PARADA: Ruska vojna sila postrojena pred Putinom VIDEO

Izvor: Mondo, 28.Jul.2019, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARADA: Ruska vojna sila postrojena pred Putinom VIDEO

U Sankt Peterburgu održana glavna parada ratnih brodova u čast Dana Ratne mornarice Rusije, a paradi prisustvovao ruski predsednik Vladimir Putin koji je rekao da Rusija planira da izgradi jedinstvenu flotu.

Foto: Youtube/screenshot/euronews

"Heroizam mornara, talenat mornaričkih komandanata i brodograditelja, smelost naučnika i hrabrost pionira doneli su veliku slavu ruskoj mornarici. Nećemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << održati samo taj visoki nivo, već ćemo nastaviti da idemo još dalje. Izgradićemo flotu jedinstvenu po svojim mogućnostima, konstruisanu da traje dugo, flotu snažne, suverene države", poručio je Putin na paradi, prenosi Tass.

Ruska Mornarica spremna je da se suprotstavi svakom agresoru, kaže Putin.

Kako kaže, garancija tome su jedinstvena oružja koja Rusija poseduje, ali ističe da je važnija hrabrost i standardi, kao i ljubav prema otadžbini koju mornari imaju.

"U vreme gorkih izazova, mornari su spremni da daju živote za svoj brod, svoj narod i svoju otadžbinu", rekao je Putin.

U glavnoj manifestaciji učestvovalo je oko 4.000 vojnika, 43 broda i 41 helikopter i avion koji predstavljaju Severnu, Baltičku, Crnomorsku, Tihookeansku i Kaspijsku flotilu, prenosi Sputnjik.

Pogledajte paradu:



Izvor: Youtube/Euronews

Russia rehearses #NavyDay parade in Sevastopol pic.twitter.com/5dhJEumW1t

— RT (@RT_com) July 28, 2019

Prvi put na paradi učestvovali su i brodovi drugih država kao što su fregata Ratne mornarice Indije „Tarkaš“ i razarač „Siang“ Ratne moranarice Kine.

Parade se održavaju danas i u drugim ruskim gradovima.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan ruske mornarice, spektakl na vodi i na nebu

Izvor: RTS, 28.Jul.2019

U Sankt Peterburgu se održava glavna parada ratnih brodova u čast Dana Ratne mornarice Rusije. Predsednik Vladimir Putin je rekao da Rusija planira da izgradi jedinstvenu flotu. . "Heroizam mornara, talenat mornaričkih...

Nastavak na RTS...

Parada ratnih brodova u Sankt Peterburgu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2019

U Sankt Peterburgu se održava glavna parada ratnih brodova u čast Dana Ratne mornarice Rusije, a paradi prisustvuje ruski predsednik Vladimir Putin koji je rekao da Rusija planira da izgradi jedinstvenu flotu..."Heroizam mornara, talenat mornaričkih komandanata i brodograditelja, smelost naučnika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.