Izvor: Luftika.rs, 26.Jun.2021, 12:41

Deco, dođite da vidite Vučića! Poziv direktora škola učenicima za vojnu paradu u Kragujevcu

U jeku kampanje da se vrati obavezno služenje vojnog roka, uz emitovanje serije „Vojna akademija“ i svakodnevnih reklama na RTS-u kako je vojska top zezanje, svako malo održava se i neka vojna parada kako bi, valjda, Srbija sopstvenim građanima pokazala kakvom oružanom silom raspolaže država, odnosno Srpska napredna stranka, jer zapravo je u Srbiji sve podređeno jednoj političkoj partiji.
Sada se u svrhu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << te kampanje organizuje vojna parada u Kragujevcu, a cilj je očigledno da se impresioniraju najmlađi članovi našeg društva. Zbog toga su direktori kragujevačkih škola dobili dopis iz Školske uprave ovog grada u kojem se pozivaju nastavnici i učenici da svojim prisustvom uveličaju paradu ponosa, vojnog  naravno.
Na društvenim mrežama proširila se vest, očigledno lažna, da su direktori škola većinski odbili da proslede poziv nastavnicima i učenicima usred školskog raspusta. Međutim, ko je još lud da se zamera klanu na vlasti, a naročito u iole manjim sredinama? Zna se kakva odmazda može uslediti nakon toga. Najblaže rečeno, sigurno da bi direktor koji odbije naredbu mogao odmah da pokupi stvari iz svoje kancelarije.
– Poštovane direktorke i poštovani direktori, zbog značaja vojne parade za našu Državu, za našu Vojsku i za naš Grad, molimo vas da date sve od sebe da organizacija njenog praćenja bude na najvišem nivou i prema brojnosti učenika i prema obezbeđivanju njihove sigurnosti (nastavnici da izvrše pripremu učenika za praćenje parade) – piše u mejlu koji je direktorima kragujevačkih škola prosledio rukovodilac Školske uprave Kragujevac Goran Joksimović.
Brojnost učenika? Ovo definitivno nije vid nametanja slobodne volje pozvanim gostima da li žele da uzmu učešće u ovoj cirkusijadi, zar ne!?
Čija je ovo ideja?! U Ministarstvu prosvete u maniru Vojislava Koštunice “nisu obavešteni” odakle takav poziv za učenike, a i vrlo su zauzeti aktuelnim testovima za maturu.
Sloboda govora u Srbiji znači da kad mi neko da dozvolu da govorim i mislim ja ću to i učiniti, a ukoliko takva dozvola izostane biću najmilije nemo stvorenje koje je ikada koračalo planetom Zemljom.
– Ja znam šta je procedura. Dajem izjave tek kada mi ministar prosvete da dozvolu da dam izjavu. Kad je dobijem, ako me pozovete, daću vam izjavu – ovo je zaista izjavio rukovodilac Školske uprave grada Kragujevca Goran Joksimović.
Dozvolu da govori, ipak, nije dobio, jer su svi načelnici kako su nam rekli u Ministarstvu prosvete, angažovani maksimalno, bez minuta pauze oko završnog ispita, izveštava portal Nova.rs.
Direktori bez stava, prosleđuju naređeno Pedagozi kod kojih šaljete decu svakoga dana, sa kojima zasigurno provode više vremena nego sa rođenim roditeljima, izvrsno odrađuju svoj posao. Oni svakoga dana pokazuju mlađoj populaciji kako sistem funkcioniše, kako se moraju prilagoditi i saviti svoje nejake kičme pred naletom imbecilnih rukovodilaca koji su u nekoj hijerarhiji na uticajnijem položaju.
To je i cilj škole u Srbiji, nešto slično zatvorskom sistemu. Cilj je što ranije slomiti kičmu detetu kako ne bi razvijao urođeni deformitet kritičkog mišljenja, zaključivanja i logike. Kako ne bi reagovao na nelogičnosti već da stvari prihvata zdravo za gotovo i jednostavno ih, poput direkotra koji su najveći autoriteti u jednoj školi, prosleđuje dalje dok sa sebe želi da spere bilo kakvu odgovornost.
Ti isti direktori nisu želeli da se javljaju kako bi odgovorili na pitanja novinarima portala Nova, a oni koji su se ipak udostojili da odgovore na jednostavna pitanja kratko su rekli da su poziv prosledili uz ogradu da prisustvo nije obavezno.
– Prosledili smo poziv našim nastavnicima takav kakav jeste, ali smo ostavili na slobodnu volju i nastavnicima i učenicima da sami izaberu da li će ići – izjavila je direktorka Osnovne škole “Svetozar Marković” iz Kragujevca Tatjana Marinković.
Nije zloupotreba dece u političke svrhe, rekoše prosleđivači Direktorka Prve kragujevačke gimnazije Slavica Marković kaže da je mejl nastavnicima i đacima prosledili u formi obaveštenja.
– Ko želi ići će, ko ne želi neće ići. To nije radna obaveza. Svako ima pravo da odluči – rekla je za Nova.rs..
Na pitanje da li misli da su na ovaj način deca zloupotrebljena u političke svrhe, Marković kaže:
– Šta da vam kažem. Ovde nije bilo naređeno da smo u obavezi da dođemo. Naši đaci tog dana imaju dodelu svedočanstava. Ja ni svojim zaposlenima nisam rekla da moraju da idu. Ne postoji potreba da to bude u formi naređenja ili radne obaveze – odgovorila je Marković.
Direktor Srednje stručne škole Siniša Kojić u pozivu učenicima i nastavnicima ne vidi politiku.
– To je aktivnost grada, a osnivač naše škole je vojna fabrika. To je dešavanje koje je promocija naoružanja koje se pravi u ovim fabrikama i koje prave naši bivši učenici. Mi smo preneli dopis i ja sam na nastavničkom veću rekao da je to lični čin, da ne postoji obaveznost i da niko neće snositi sankcije. Svestan sam da se sve može podvesti pod politiku, pa i ovo, ali dovoljno sam iskusan u ovom poslu da znam da u školi nema politike. Ja ovo ne vidim kao političku stvar – rekao je Kojić.
Doba Staljinizma konačno u Srbiji, za neposlušne prevaspitavanje na Velikom ratnom ostrvu da betoniraju oazu prirode Oni idiotski aplauzi u Skupštini kada god Aleksandar Vučić trepne tokom posete ovoj nekadašnjoj najvažnijoj instituciji ili čak tokom pomena njegovog imena i kada nije prisutan dovoljno govori kakve vrednosti “prosleđivanja” se neguju u Srbiji.
Nekada su nas roditelji učili da budemo ljudi, a ne gnjide. Sa ovakvim podaničkim sistemom vaspitavanja čitave nacije Aleksandar Vučić nas vraća nekoliko vekova unazad. Problem nije on, kao pojedinac sa monopolom sile u rukama, problem smo svi mi koji ćutimo, jer nam se to izgleda sviđa.
Taj naš mazohizam odlično odgovara sadistima koji su se svi od reda naređali na vlasti u ovoj iznemogloj zemlji u poslednjih… Pa oduvek zapravo. Kada tako postavimo stvari, mi za bolje i ne znamo. Samo što je Vučić preterao sa ovim lažnim doktorima i potpunim amaterima, nestručnim kadrovima i profesionalnim tapšačima.
Inače, to je u principu to. Kada i ako vas neko na vašem begu iz ove zemlje nekada pita da pojasnite mentalitet svog naroda, zaboravite na taj čuveni inat. Udvorništvo izgovorite i nema greške.
Kako je krenuo u svojoj prvoj deceniji vladavine Aleksandar Vučić svakim danom nadilazi Erdogana, Orbana, Putina, ali i one krvopije sa Zapada po svojoj suverenoj vlasti, iako na nekom papiru zvanom Ustav taj suverinitet zapravo imamo mi – podanici.
No, zaboravite na taj nebitni papir. Šta mi to imamo na terenu? Vučić bi mogao da pusti brkove i onda bi smo dobii i vizuelnu potvrdu da živimo u velikom gulagu bez jasno definisanih granica. Za početak njemu i njegovim klimačima iz SNS-a predlažem da uz pomoć Vesić Gorana ili Aleksandra Šapića, ko već bude bio beogradski vezir, izvrše prenamenu Velikog ratnog ostrva.
Mi, dežurni kritičari i jedači govana o tome kako nam je država postala ogoljena banana zaslužili smo pun pansion na ovom ostrvu koje bi moglo ponovo da postane oaza gubavaca. S tim što nas sada mogu zvati nazadnjaci, jer nismo pristali da budemo pozadinci.
Moglo bi se štošta smisliti od obaveza za prevaspitavanje nama neposlušnima, ali pre svega umesto zastarelog tucanja kamena koje bi prvo morali da doteramo na ostrvo, valjalo bi nam betonirati ovu zelenu oazu. Da oteramo ptice i sve slobodno što nije pod kontrolom SNS-a. Šta će nam ptice u ovoj državi kad ne mogu da tapšu?!
Preminuo vojnik tokom vojne vežbe na Pešteru, a meštanima oko glava lete projektili

Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.