Ban-Ki Mun: Parada je posveta miru i prosperitetu

Izvor: Blic, 09.Maj.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban-Ki Mun: Parada je posveta miru i prosperitetu

Vojna parada u Moskvi povodom 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu predstavlja značajan međunarodni događaj, izjavio je generalni sekretar UN Ban Ki Mun.

"Zahvalan sam i cenim što me je predsjednik Vladimir Putin pozvao na ovu istorijsku vojnu paradu", rekao je Ban Ki Mun za agenciju TASS.

On je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas istorijski dan, 70 godina od pobede u Drugom svetskom ratu.

"Ovo nije samo vojna parada, ovo je prilika za sve lidere i ljude na svetu da se ponovo obavežu da će se zalagati za mir i prosperitet, za ljudska prava", rekao je generalni sekretar UN.

On je poručio da je najvažnije da ljudi mogu da žive bez straha od rata i bez mržnje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.