Žbogar: Prioritet ukidanje viza

Izvor: B92, Beta, 23.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žbogar: Prioritet ukidanje viza

Ljubljana -- Slovenački šef diplomatije Samuel Žbogar izjavio je da je jedan od prioriteta spoljne politike Slovenije ukidanje viza za države zapadnog Balkana.

"Ubeđen sam da će se to desiti za najmanje jednu državu još ove godine", rekao je na konferenciji za novinare slovenački ministar.

Žbogar je povodom dana slovenačke diplomatije govorio o prioritetima slovenačke spoljne politike i pri tom naglasio da Slovenija ima dobre odnose sa susednim državama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je prvo na listi prioriteta.

Govoreći o odnosima sa Hrvatskom, Žbogar je rekao da su pitanja rešenja slovenačko-hrvatskog graničnog spora i nastavak pregovora Hrvatske sa EU o njenom ulasku u zajednicu pitanja koja se prepliću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.