Vlada Hrvatske za trajno ukidanje viza gradjanima Srbije

Izvor: S media, 03.Dec.2009, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Hrvatske za trajno ukidanje viza gradjanima Srbije

Vlada Hrvatske pokrenula je postupak za trajno ukidanje viza za gradjane Srbije, umesto dosadašnje oročene suspenzije, izjavio portparol Vlade Zlatko Mehun.

Mehun je izrazio uverenje da će takva odluka biti doneta do 31. decembra ove godine, kada i ističe jednogodišnja suspenzija viznog režima.

"Hrvatska usvaja standarde Evropske unije (EU), a budući da će se Srbija od 19. decembra naći na tzv. beloj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << šengenskoj listi, mi ćemo se našim izmenama usaglasiti s tim", istakao je Mehun.

Proceduru izmene Uredbe o viznom sistemu, koja se osim na ukidanje viza za ulazak i boravak do 90 dana u Hrvatskoj, odnosi i na prelazak preko državnog područja Republike Hrvatske pokrenulo je Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija.

Do sada se suspenzija viznog režima za gradjane Srbije produžavala svake godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.