Uvode desetogodišnje vize: Ovo je uslov

Izvor: B92, 25.Nov.2023, 10:09

Uvode desetogodišnje vize: Ovo je uslov

Tajland će ponuditi desetogodišnje vize investitorima u svom industrijskom istočnom regionu, u cilju privlačenja većeg broja stranih investicija.

Ovo je izjavio potpredsednik vlade Tajlanda Fumtam Večeičai.

Takozvani "plan za vizu", koji sa primenom počinje godine, olakšaće investitorima jer vlada nastoji da ublaži postojeća ograničenja, rekao je novinarima Večeičai, prenosi Reuters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Vlada takođe cilja na veće ukupne stvarne investicije od 500 milijardi bata (19 milijardi singapurskih dolara) u Istočni ekonomski koridor (EEC) tokom 2023-2027, ili 100 milijardi bata godišnje, istako je on.

Realne investicije u EEC trenutno iznose oko 75 milijardi bata godišnje, dodao je Funta.

Kompanije koje ulažu u moderne, ekološki prihvatljive industrije mogu da dovedu zaposlene, stručnjake, rukovodioce i profesionalce, koji će dobiti radnu dozvolu EEC, paušalnu stopu poreza na dohodak od 17 odsto i desetogodišnju vizu, saopštila je vlada.

EEC, koja pokriva tri provincije istočno od Bangkoka, predstavlja središnji deo vladinih napora da podstakne rast i podstakne investicije, posebno u visokotehnološke industrije.

Druga po veličini ekonomija jugoistočne Azije porasla je za 1,5 odsto u kvartalu jul-septembar u odnosu na godinu dana ranije. Ovo je mnogo niže od očekivanog i najsporiji je tempo ove godine, prouzrokovan slabim izvozom i vladinoj potrošnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.