Uhašeni zbog falsifikovanja ličnih dokumenata

Izvor: RTS, 24.Jun.2016, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhašeni zbog falsifikovanja ličnih dokumenata

Četiri osobe uhapšene su zbog sumnje da su izrađivale i distribuirale falsifikovane lične karte, pasoše i vozačke dozvole Srbije, Hrvatske, Slovenije i Slovačke. Prilikom hapšenja policija je našla i blanko vize, saopštio je MUP Srbije.
Tokom pretresa u Pančevu, Beogradu i Lazarevcu, od uhapšenih P. D, B. G, Z. V. i D. V. oduzeto je 16 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << falsifikovanih ličnih karata Srbije, pasoša i vozačkih dozvola Srbije, Hrvatske, Slovenije i Slovačke.
Policija je našla računare za pripremu izrade falsifikovanih isprava, improvizovanu laboratoriju s priručnim mašinama i alatom, holograme i žigove.
Prilikom pretresa oduzete su dve blanko vize Nemačke i Austrije, interna evidencija o izrađenim falsifikovanim dokumentima, sa evidencijom novca od prodaje dokumenata, kao i 15.300 evra i 300 švajcarskih franaka.
Oni su uhapšeni u akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog krimilala - SBPOK i Tužilaštva za organizovani kriminal.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.