U Nemačkoj priveden Vitalij Kalojev

Izvor: Vostok.rs, 30.Jun.2012, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nemačkoj priveden Vitalij Kalojev

30.06.2012. -

Na minhenskom aerodromu je priveden državljanin Rusije Vitalij Kalojev koji je doputovao u zemlju na učešće u komemorativnom skupu povodom godišnjice avionske tragedije iznad Bodenskog jezera. Kako je preko telefona ispričao sam Kalojev, on je dobio poziv za komemorativni skup od vlasti grada Juberlingena. Izdata mu je šengen viza.

Ipak odmah nakon sletanja u Minhen Kalojev je priveden. U policijskoj stanici mu je rečeno da je vizu dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << greškom i da je protiv njegovog učešća na komemorativnom skupu delegacija Švajcarske. Kalojev je državljanin Rusije, rodom iz Severne Osetije koji je u avinskoj nesreći nad Bodenskim jezerom izgubio čitavu porodicu. 25. februara 2004. je ubio aviodispečera švajcarske kompanije „Skajgajd“, Danca Petera Nilsena, za šta je odležao zatvorsku kaznu.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Vlasti Nemačke su dozvolile Kalojevu da uđe u zemlju

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2012, 15:17

01.07.2012. -..Vlasti Nemačke su dozvolile državljaninu Rusije Vitaliju Kalojevu da uđe na teritoriju zemlje kako bi učestvovao u komemorativnim akcijama u sećanju na žrtve avionske nesreće 2002. godine, u kojoj je Kalojev izgubio svoju porodicu, napisao je šef Severne Osetije Tajmuraz Mamsurov...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.