U Evropu bez viza prvo - zaslužni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2009, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Evropu bez viza prvo - zaslužni

NOVI SAD - Građani Srbije koji se izdvajaju po nečem plemenitom ili su uradili nešto značajno za društvo, a nikad nisu bili u nekoj od zemalja EU, imaće priliku da ih posete.

Naime, kabinet potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića pokrenuo je program "Evropa za sve" uz podršku Evropske komisije i tri članica Unije, Italije, Francuske i Nemačke, zahvaljujući kome će zaslužni građani moći u prvoj nedelji primene takozvanog belog šengena da putuju u Evropu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"O tome ćemo više sledeće nedelje, kada ćemo obelodaniti tu inicijativu", izjavio je za RTV potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.

"Radićemo sa Javnim servisom Srbije, a očekujem da RTV Vojvodina bude u potpunosti uključena u tu akciju, u kojoj će se kandidovati svi oni zaslužni građani Srbije i prvi putovati u zemlje EU" ističe Đelić.

On je rekao i to da će taj program trajati do početka decembra, a prvog januara, građani će, kako kaže Đelić, policijsku kontrolu na aerodromu Nikola Tesla prolaziti bez viza u našim biometrijskim pasošima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.