Turska želi da uvozi meso iz Srbije

Izvor: B92, 14.Jul.2010, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska želi da uvozi meso iz Srbije

Beograd -- Ministar za rad Srbije Rasim Ljajić kaže da domaća mesna industrija ima šansu da napravi veliki posao u Turskoj.

"Već danas bi mogao da se uspostavi kontakt kako bi taj projekat počeo što pre da se realizuje", istakao je Ljajić i dodao da bi proizvođači sa Peštera, ali i cele Srbije, povoljnijim cenama od konkurencije mogli da osvoje tursko tržište.

Domaća mesna industrija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema njegovim rečima, morala bi da poveća kapacitete kako bi redovnim isprukama zadovoljila potrebe turskih uvoznika mesa.

Obostrano ukidanje viza za putovanja građana Srbije i Turske će, kako je rekao Ljajić, biti dodatno ohrabrenje za turske investitore da ulažu u srpsku privredu.

"Za nas je od velikog značaja i sporazum s Turskom o izgradnji infrastrukture u Srbiji, posebno izgradnja autoputa Beograd – južni Jadran, o čemu još nije postignut konkretan dogovor", ocenio je Ljajić.

Izvesno je, kako je dodao, da će se Turska uključiti u izgradnju lokalnih i magistralnih puteva u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, odnosno da će Turska razvojna agencija nastaviti realizaciju projekata u svim sandžačkim gradovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.