Transakcije vinule profit Vize u nebo

Izvor: B92, 08.Nov.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transakcije vinule profit Vize u nebo

Profit Vize uvećan je 41 odsto u fiskalnom četvrtom kvartalu, zahvaljujući nižim parničnim troškovima i povećanom obimu globalnih transakcija.

Neto profit ove američke kompanije u oblasti elektronskog plaćanja je, u tri meseca završno sa septembrom, porastao na 1,51 milijardu dolara ili 62 centa po akciji u odnosu na 1,07 milijardi dolara ili 43 centa po akciji iz istog perioda lane, prenosi agencija AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ovakvi rezultati se poklapaju sa očekivanjima ekonomista sa Volstrita, dok je obim globalnih transakcija ostvarenih po osnovu Viza platnih kartica porastao 12 odsto na 1,265 biliona dolara u istom kvartalu.

U istom periodu, Viza je ostvarila prihod od 3,57 milijardi dolara, dok je 12 analitičara koje je anketirala kompanija Zeks očekivalo prihode od 3,56 milijardi dolara, navodi AP.

U dosadašnjem toku godine, Viza je zaradila 6,33 milijardi dolara u poređenju sa 5,44 milijarde dolara iz istog perioda lane, zahvaljujući prihodima iz poslovanja od 13,88 milijardi dolara.

Viza je objavila da otkupljuje svoju bivšu podružnicu Viza Evropu u okviru ugovora vrednog 21,2 milijarde evra. Ovaj ugovor, koji su odobrili upravni odbori obe kompanije, biće realizovan u dve faze, pri čemu će za početak biti uplaćeno 16,5 milijardi evra. Ostatak od 4,7 milijardi evra biće realizovan četiri godine po finalizovanju ugovora, saopšteno je iz Vize, prenosi agencija Frans pres.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Profit Vize uvećan zbog više transakcija

Izvor: Radio 021, 09.Nov.2015, 01:40

Profit Vize uvećan je 41 odsto u fiskalnom četvrtom kvartalu, zahvaljujući nižim parničnim troškovima i povećanom obimu globalnih transakcija...Neto profit ove američke kompanije u oblasti elektronskog plaćanja je, u tri meseca završno sa septembrom, porastao na 1,51 milijardu dolara ili 62...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.