Tekvondo reprezentacija Srbije dobila britanske vize, reprezentativke BiH srpske nacionalnosti nisu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 16:41

Tekvondo reprezentacija Srbije dobila britanske vize, reprezentativke BiH srpske nacionalnosti nisu

Svi članovi tekvondo reprezentacije Srbije dobili su vize za ulazak u Veliku Britaniju i učestvovaće na evropskom prvenstvu u tekvondou koje se održava od danas do 21. maja u Mančesteru, izjavio je Tanjugu generalni sekretar Tekvondo saveza Srbije Miroslav Krklješ.

Krklješ je posebno zahvalio ambasadorki Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandri Joksimović i Ministarstvu spoljnih poslova Srbije na pomoći koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su im pružili prilikom dobijanja viza.

Cvijanović: Diskriminacija reprezentativki srpske nacionalnosti

Reprezentativke BiH srpske nacionalnosti nisu dobile vize za učešće na Seniorskom prvenstvu Evrope u tekvondou u Mančesteru, što je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović ocenila apsolutnom diskriminacijom.

"Apsolutno se protivim takvom načinu delovanja", rekla je Cvijanović u emisiji Telering na RTRS.

Istakla je da su iz Ambasade Velike Britanije izabrali neke druge prioritete.

"Pitanje je kako su od jedne cele grupe vize dali nekome ko je bošnjačke nacionalnosti, a onda nisu dali vize onim devojkama koje su srpske nacionalnosti", navela je ona.

Naglasila je da je to neprihvatljivo i tendenciozno.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Taekvondo reprezentacija dobila vize, učestvuje na prvenstvu

Izvor: RTS, 18.Maj.2022

Svi članovi taekvondo reprezentacije Srbije dobili su vize za ulazak u Veliku Britaniju i učestvovaće na evropskom prvenstvu u tekvondou . Evropsko prvenstvo održava se od 18. do 21. maja u Mančesteru...Informaciju o vizaama potvrdio je Tanjugu generalni sekretar Taekvondo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.