Stojić i Popović izborili olimpijsku vizu

Izvor: Studio B, 03.Sep.2011, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojić i Popović izborili olimpijsku vizu

Srpski veslački dvojac bez kormilara Nikola Stojić i Jovan Popović izborio je plasman na Olimpijske igre u Londonu, pošto je u B finalu prvenstva sveta u Bledu zauzeo četvrto mesto u vremenu 6:39.12 minuta.

"Dvojac bez kormilara je plasmanom na Olimpijske igre u Londonu ostvario izvanredan rezuultat, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je formiran tek na završnim pripremama i da je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << tako kratak vremenski period uspeo da se uvesla i da podigne formu neophodnu za ovakav epilog na šampionatu", rekao je selektor Nebojša Ilić.

On je napomenuo da je u danasnjoj trci "odlučio i pametan pristup i taktika koju smo odabrali na ovom šampionatu, koja je bila pre svega usmerena na osvajanje olimpijske vize"

"Naši momci su se svesno prištedeli u polufinalu i tako su sveži ušli u B finale što je, pokazalo se, bio mudar potez. U ovoj disciplini je konkurencija bila ogromna a to najbolje oslikava podatak da se su prejaki Francuzi i Južnoafrikanci ostali bez olimpijske norme", rekao je Ilić.

U konkurenciji žena u dubl skulu, Iva Obradović i Ivana Filipović nisu uspele da obezbede učešće na Igrama. On su u B finalu rezultatom 7:05.75 minuta zauzele 11. mesto.

Četverac bez kormilara - Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar, nije uspeo da se plasira u finale stigavši na cilj kao peti u vremenu 6:24.72 minuta.

Oni će u B finalu u nedelju veslati za mesto na Igrama u Londonu.
Pogledaj vesti o: Vize,   Olimpijske igre

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.