Izvor: Blic, 15.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službenici izdavali lažne italijanske vize

PODGORICA - Službenici italijanske ambasade u Podgorici Alesio Ćićaranela i izvesni Roteli izdavali su italijanske vize na osnovu falsifikovanih dokumenata, saznaje „Blic".



U grupi su pored dvojice službenika italijanske diplomatske misije bili i državljani Crne Gore, među kojima je glavni bio Rožajac M.L., za kojim policija traga. Ova grupa je osumnjičena da je u poslednjih godinu dana na nezakonit >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << način izdala više od 800 viza i zaradila oko 1.600.000 evra.

Afera je otkrivena u februaru ove godine i čim se pročulo u javnosti, dvojica službenika italijanske ambasade napustili su Crnu Goru i vratili se u domovinu. U to vreme gubi se i trag Rožajcu M.L. koji je, kako se sumnja, sa dvojicom službenika italijanske ambasade osnovao fiktivnu agenciju „Avio-travel". Agencija nije bila nigde registrovana, a ime je bila šifra kome treba predati dokumentaciju za dobijanje vize uz naknadu.

Dobijanje vize za Italiju koštalo je 2.000 evra, od čega su dvojica Italijana uzimala 1.800 evra, a crnogorski posrednici koji su dovodili stranke dobijali su 200 evra. Vize su najčešće dobijali građani Novog Pazara, Tutina, Sjenice, kao i 400 osoba sa KiM. Osobe koje su, uz veliku naknadu, dobile vize u italijanskoj ambasadi, preko Italije su mahom odlazile u Nemačku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.