Slavni nemački golmani na sudu zbog Mapet šoua

Izvor: Blic, 27.Avg.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavni nemački golmani na sudu zbog Mapet šoua

Sud u Minhenu odbacio je tužbu za klevetu bivšeg golmana fudbalske reprezentacije Nemačke Jensa Lemana protiv Tim Vizea, čuvara mreže Verdera.

Tužba je podneta kada je Vize rekao da bi Leman trebalo da bude učesnik "Mapet šoua", ali je sud odbacio tužbu navevši da "nije jasna klevetnička kritika".

Sud je objavio da 29-godišnji Vize, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je takođe igrao za reprezentaciju, ima pravo da koristi slobodu izražavanja i da nije narušio Lemanova lična prava.

Vize je tu i druge opaske izrekao pošto ga je Leman kritikovao septembra prošle godine, kada je komentarisao utakmicu Lige šampiona između Verdera i Totenhema.

Leman ima 41 godinu, a u okončanoj igračkoj karijeri nastupao je za Štutgart, Arsenal, Borusiju Dortmund, Milan i Šalke.

Povezane vesti: Jens Leman tuži Tima Vizea zbog uvrede
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.