Senić: Nećemo morati ponovo da vadimo vize

Izvor: Press, 17.Nov.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senić: Nećemo morati ponovo da vadimo vize

Eventulana suspenzija šengenskog sporazuma neće se odraziti na Srbiju i građani Srbije u tom slučaju neće morati da ponovo vade vize za ulazak u tu zonu, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Aleksandar Senić.
           On je novinarima u parlamentu rekao da će se eventualna suspenzija očitavati >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na kontrolu prelaska granica unutar šengen zone i da će u tom smislu građani Srbije morati da pokazuju pasoše na svakoj granici unutar te zone. "Ukoliko zaista dođe do suspenzije Šengenskog sporazuma smatram da se to neće odraziti na Srbiju jer će se to oslikavati samo na kontrolu prolaska granica unutar šengen zone", rekao je Senić. Ranije danas šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport rekao je da izjave o ukidanju Šengena koje najavljuju pojedine zemlje EU nisu zvanično potvrđene, zbog čega ih je okarakterisao kao netačne i neodgovorne.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Senić: Nećemo morati ponovo da vadimo vize

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2015

Eventulana suspenzija šengenskog sporazuma neće se odraziti na Srbiju i građani Srbije u tom slučaju neće morati da ponovo vade vize za ulazak u tu zonu, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Aleksandar Senić...On je novinarima u parlamentu rekao da će se eventualna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.