Saopštiti uslove za ukidanje viza

Izvor: S media, 01.Okt.2009, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštiti uslove za ukidanje viza

D S S zatražila od nadležnih državnih organa da obelodane šta Srbija još treba da ispuni kako bi gradjanima od 1. januara naredne godine bile ukinute vize za države članice EU.

Funkcioner te stranke Slobodan Vuksanovicih zatražio je od ministara policije Ivice Dačića, pravde Snežane Malović, ekonomije i regionalnog razvoja Mladjana Dinkića i potpredsednika Vlade Srbije zaduženog za evropske integracije Božidara Djelića da "objasne gradjanima šta to još >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << naša država nije ispunila da bi bila uvršćena na belu šengen listu".

"To je jedini predizborni adut vladajuće koalicije koja je uspela da u svim oblastima napravi katastrofalne rezultate, a gradjani s pravom očekuju da predstavnici vladajuće koalicije budu bar u ovoj stvari iskreni i da im kažu šta to nije ispunjeno", kazao je Vuksanović.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je u intervjuima za nekoliko beogradskih medija da nema nikakve sumnje da je Srbija napredovala i da je odradila znatan deo posla u procesu ukidanja viza, ali da još nije ispunila sve uslove, ne želeći da precizira koji su to uslovi.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.