SRBIJA ZBOG JEDNOG PROMAŠENOG BACANJA OSTALA (ZA SADA) BEZ VIZE ZA PARIZ

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 03:49

SRBIJA ZBOG JEDNOG PROMAŠENOG BACANJA OSTALA (ZA SADA) BEZ VIZE ZA PARIZ

Samo neverovatan splet okolnosti može da odvoji izabranice Marine Maljković od Olimpijskih igara.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostala je (za sada) bez Olimpijskih igara u Parizu zbog jednog poena, zbog jednog slobodnog bacanja koje je Ivana Raca promašila u poslednjoj sekundi. Srbija je slavila u drugom kolu kvalifikacija za OI u Brazilu protiv domaćina rezultatom 72:65. Ipak, ukoliko u nedelju u 21 ne izgubimo sa više od 32 poena od Australije svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << idemo u Pariz. Čak iako doživimo takav katastrofalni poraz ispadamo samo ako Brazil sa tačno sedam poena savlada Nemačku u duelu koji počinje u ponoć po srednjeevropskom vremenu.

Srbiji je bila potrebna pobeda protiv Brazila od osam razlike, ali slavili su sa sedam, pa će za overu vize Srbija čekati kada nedelju bude igrala protiv Australije.

S obzirom da je Nemačka pobedila Srbiju sa sedam razlike i Srbija Brazil sa sedam razlike, kalkulacije su sledeće i nisu komplikovane:

Ako Brazil pobedi Nemačku sa tačno sedam razlike, a Srbija izgubi sa više od 32 poena razlike, onda je to loše za izabranice Marine Maljković. Samo ako se ispune ta dva uslova ispadamo.

Što se tiče utakmice, do pobede su nas predvodile Ivon Anderson i Dragana Stanković.

Ivon je ubacila 30 poena, uz osam skokova, dve asistencije i dve ukradene.

Dragana je upisala 19 poena i 10 skokova, a dvocifrena je bila i Nogić sa 10, iako je šutirala 2/15.

Kod Brazila su se istakle Dantas sa 17 i Soareš sa 16 poena i 14 skokova.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

(POLUVREME) SRBIJA – AUSTRALIJA: Neverovatan pad Srpkinja u drugoj četvrtini! Šta se ovde desilo? (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 11.Feb.2024

Potpuno su van ritma naše košarkašice. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ove večeri od 21 čas igraju protiv košarkašica Australije. Ukoliko naše košarkašice pobede, definitivno idu u Pariz, a ukoliko se to ne desi, čeka se ishod meča Brazil – Nemačka.  U slučaju da Nemačka...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.