Izvor: Radio 021, 14.Feb.2020, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ukida vize Hrvatskoj do kraja godine

Sjedinjene Američke Države trebalo bi do kraja godine da ukinu vize državljanima Hrvatske, a dve zemlje potpisaće sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, izjavio je u petak u Minhenu hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.

Hrvatska, Rumunija, Bugarska i Kipar jedine su članice EU kojima SAD još nisu ukinule vize. Poljska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je iz viznog režima isključena krajem prošle godine.

"Sve smo ispunili i to je pitanje trenutka. To je u interesu i hrvatskih i američkih privrednika", rekao je novinarima Grlić Radman.

On se s Pompeom sastao uoči početka bezbednosne konferencije u Minhenu, vodećeg svetskog foruma za raspravu o međunarodnoj bezbednosnoj politici.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Hrvatska do kraja godine očekuje ukidanje viza za SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2020

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman najavio je danas u Minhenu, posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Majkom Popmeom, da bi SAD do kraja godine za građane Hrvatske trebalo da ukinu vize, prenela je Hina...Grlić Radman je dodao da se do kraja godine očekuje se i potpisivanje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.