Izvor: Southeast European Times, 06.Avg.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD priznale nove kosovske pasoše

05/08/2008

PRIŠTINA, Kosovo -- Sjedinjene Države zvanično su priznale kosovske pasoše kao legitimna putna dokumenta i dozvoliće da se izdaju vize u tim dokumentima, saopštila je u ponedeljak (4. avgust) američka ambasada u Prištini. Istovremeno, Sjedinjene Države će i dalje priznavati bolje poznata putna dokumenta koja izdaje UNMIK, dok ne budu istekla. Kosovske vlasti su saopštile da građani sa svojim novim pasošima mogu da putuju u zemlje koje su priznale Kosovo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times <<

U međuvremenu, državni sekretar srpskog ministarstva za Kosovo Oliver Ivanović kaže da bi UNMIK trebalo da deluje kao posrednik između Srba i Albanaca. On je istakao da Srbi neće priznati prištinske institucije, dodajući da je ograničena autonomija u komandi jedino realno rešenje za kosovske Srbe u policijskim strukturama.

Ali, kosovski ministar unutrašnjih poslova Zenun Pajaziti u ponedeljak je očigledno odbacio tu mogućnost. On je stvaranje specijalnih srpskih policijskih jedinica u Kosovskom zaštitnom korpusu (KPS) nazvao neprihvatljivim. Takođe u ponedeljak, vlada je imenovala Fehmija Mujotu za prvog ministra Kosovskih bezbednosnih snaga, naslednika KPS. (Zeri, Koha Ditore, Ekspres, Lajm, Kosova Sot - 05/08/08; Fonet, Tanjug, B92, Kohavision, RTK - 04/08/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.