SAD ne daju vize Rohaniju i Zarifu

Izvor: B92, 18.Sep.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ne daju vize Rohaniju i Zarifu

Predsednik Irana Hasan Rohani i šef diplomatije Mohamad Džavad Zarif možda neće ići na zasedanje Generalne skupštine UN jer im SAD još nisu izdale vize.

To je objavila iranska državna novinska agencija IRNA.

U tekstu IRNA navodi da je Zarif trebalo da otputuje u SAD u petak, a predsednik Rohani je trebalo da dođe u ponedeljak.

Potojala su nagađanja da će se predsednici Irana I SAD sastati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na marginama zasedanja, što je kasnije demantovano.

Napad na naftne objekte u Saudijskoj Arabiji dodatno je povećao tenzije jer SAD optužuje Iran da stoje iza napada iako su jemenski pobunjenici Huti preuzeli odgovornost.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AMERIKA IM NIJE DALA VIZE: Dolazak predsednika Irana i šefa diplomatije na zasedanje UN dovedeno u pitanje!

Izvor: Kurir, 18.Sep.2019

Iranski predsednik Hasan Rohani i ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif možda neće ići na zasedanje Generalne skupštine UN jer im SAD još nisu izdale vize, saopštila je iranska državna novinska agencija IRNA.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.