Ruskoj delegaciji na čelu sa Lavrovim još nisu odobrene vize za SAD

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 14:18

Ruskoj delegaciji na čelu sa Lavrovim još nisu odobrene vize za SAD

Kremlj nije srećan zbog činjenice da SAD nisu odobrile vize ruskoj delegaciji, izjavio je danas portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov.

"Negativno", odgovorio je Peskov na pitanje novinara kako komentariše to što SAD još nisu odobrile vize za ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i rusku delegaciju kako bi učestvovali na sednicama Saveta bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ujedinjenih nacija, prenosi TASS.

Peskov je istakao da nije video suštinu te poruke i dodao da će morati da je prouči.

On je naglasio da SAD kao domaćin UN ima obavezu koju mora da ispuni.

Zamenik ruskog šefa diplomatije Sergej Rjabkov izjavio je ranije da će ruska delegacija učestvovati u radu SB UN krajem aprila, dok je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja najavio da će Lavrov posetiti sedište UN u Njujorku i učestvovati na sednicama SB 24. i 25. aprila.

Mediji su prethodno preneli da bi Lavrov mogao da predsedava sednicom SB UN, na kojoj će biti razmatran šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.