Rumuni uskoro bez viza u SAD

Izvor: S media, 03.Maj.2010, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumuni uskoro bez viza u SAD

Zvaničnici američkih i rumunskih bezbednosnih službi potpisali su danas u Bukureštu sporazum, koji predstavlja važan korak ka skorom ukidanju viza rumunskim državljanima za putovanja u Ameriku.

Sporazumom je predvidjeno da rumunske vlasti obezbede bezbednosno osoblje u avionima na svim komercijalnim letovima ka SAD, dok će s druge strane isto učiniti SAD za letove ka Rumuniji.

Prema sporazumu, rumunski službenici zaduženi za bezbednost moraće da prodju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << specijalnu obuku u SAD. Cilj takvih bezbednosnih mera je sprečavanje eventualnih terorističkih napada i jačanje mera bezbednosti u avionu.

Američka kompanija Delta erlajns (Delta Airlines) trenutno ima četiri leta nedeljno ka Rumuniji, dok je rumunski Tarom morao da zbog nerentabilnosti ugasi linije ka Čikagu i Njujorku pre nekoliko godina.

Očekuje se da će posle današnjeg potpisivanja sporazuma Tarom ipak ponovo uspostaviti letove ka SAD do kraja godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.