Izvor: B92, 26.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ren: SSP sa BiH 16. juna

Brisel -- Evropska unija i Bosna i Hercegovina potpisaće Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju 16. juna, potvrdio je evropski komesar za proširenje Oli Ren.

Ren je datum potpisivanja potvrdio na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsedavajućim Savetu ministara BiH Nikolom Špirićem i potpredsednikom Evropske komisije Žakom Baroom po otvaranju dijaloga u ukidanju viza za građane BiH.

"Danas smo otvorili dijalog o viznoj liberalizaciji između BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i EU, na osnovu 'mape puta' koja će biti predstavljena u narednih nekoliko nedelja", izjavio je Baro.

On je dodao da će ritam pregovora zavisiti od kapaciteta BiH da ispuni neophodne uslove, poput uvođenja biometrijskih pasoša.

Špirić je kazao da je ovo "dobar dan" za BiH i izrazio spremnost da se neophodni uslovi što pre ispune.

Ren je naveo da je "2008. godina dobro počela za BiH".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH uskoro "mapa puta"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2008

Potpredsjednik Evropske komisije Jacques Baro izjavio je danas u Brusselsu da će BiH uskoro uručiti "mapu puta" s pravilima za ukidanje viza EU. Olli Rehn potvrdio da će EU sa BiH potpisati sporazum o stabilizaciji i pridruživanju 16. juna ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.