Prestižne stipendije za studije u Velikoj Britaniji

Izvor: RadioCity.rs, 20.Okt.2016, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prestižne stipendije za studije u Velikoj Britaniji

Za Chevening stipendiju, koja pokriva školarinu, potrebnu literaturu, putne i troškove britanske vize, kao i mesečnu nadoknadu za druge životne potrepštine, budući master sutdenti mogu da apliciraju do 8. novembar 2016. Ova britanska stipendija namenjena je studentima iz Srbije koji su do sada već pokazali akademsko znanje, a imaju i određeno radno iskustvo.
„Na ovaj način potpuno besplatno možete studirati u Velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Britaniji. U pitanju su stipendije za studente iz Srbije koji su do sada već pokazali akademsko znanje, ali imaju i određeno radno iskustvo. Želimo da u Velikoj Britaniji steknu nova iznanja iz oblasti kojima se bave i da se nakon toga vrate u Srbiju kako bi sve ono što su naučili primenili u svojoj zemlji“, rekao je Jeremy Lang iz Ambasade Velike Britanije u Srbiji.

Sonja Novak, bivša stipendistkinja ovog programa, poručila je onima koji žele da se prijave da je najvažnije da pronađu program koji im “leži“, i na dobar način istaknu svoje ideje.

„Uspeh na fakultetu je najmanje bitan, važnije je koliko ste angažovani u društvenom životu. Obrazovanje se dosta razlikuje, kod Britanaca je kritičko mišljenje izuzetno važno“, objasnila je Sonja.
Zvezdana Crnogorac iz Ambasade Velike Britanije u Srbiji kaže da je veliko interesovanje za popularnije univerzitete, kao što su Kembridž i Oksford. Kako bi poboljšali svoju šansu za upis, ona savetuje kandidate da što pre stupe u kontakt sa univerzitetima koje kandidati žele da pohađaju.
Kandidati moraju biti državljani Republike Srbije, a starosna granica ne postoji. Aplikacija se popunjava na sajtu www.chevening.org/serbia. Program finansira Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.