Izvor: B92, 02.Sep.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlozi zakona za ukidanje viza

Beograd -- Vlada Srbije je usvojila tri predloga zakona kojima se potvrđuju sporazumi o ukidanju viza sa Brazilom i Turskom, saopšteno je nakon sednice.

U saopštenju se navodi da su usvojena dva predloga zakona o potvrđivanju sporazuma sa Vladom Brazila o ukidanju viza za građane dveju zemalja.

Predlozi koji su usvojeni odnose se, takođe, i na ukidanje viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dodaje se da je na sednici Vlade prihvaćen i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma sa Vladom Turske o uzajamnom ukidanju viza, kao i predlog o potvrđivanju memoranduma o razumevanju između Vlada Srbije i Egipta o veterinarskoj saradnji.

Usvojena je i Strategija razvoja elektronskih komunikacija u Srbiji do 2020. godine, kao i Strategija tržišnog nadzora.

"Vlada je osnovala i Meteorološki savet čiji će zadatak, između ostalog, biti da daje stručna mišljenja o razvoju meteorološkog sistema Srbije. Doneta je i Uredba o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad pri podzemnoj i površinskoj eksploataciji mineralnih sirovina", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.