Predlog u Dumi: Ograničenja protiv Koka-kole, Vize i Masterkarda

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2015, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog u Dumi: Ograničenja protiv Koka-kole, Vize i Masterkarda

23.12.2015. -

Neuobičajeni odgovor na sankcije SAD prema Rusiji moglo bi da bude povećanje akciza na prodaju slatkih gaziranih napitaka, koje bi pogodilo „Pepsi” i „Koka-kolu”, smatra prvi zamenik predsednika Komiteta za ekonomsku politiku Mihail Jemeljanov iz partije Pravedna Rusija.

„Specijalna mera, koja bi pogodila Amerikance, a odavno je predlagana, jeste povećanje akciza na prodaju slatkih gaziranih napitaka. To će pogoditi, pre svega ’Koka-kolu‘ i ’Pepsi‘“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << rekao je Jemeljanov.

Pored toga, odgovor Rusije na proširenje američkih sankcija mogla bi da bude i zabrana američkim finansijskim konsultantima i revizorima da pružaju usluge ruskim kompanijama, zatim ograničenje protoka platnih kartica Viza i Masterkard u Rusiji, kao i smanjenje kupovine aviona „boing“, smatra Jemeljanov.

„Potrebno je odgovoriti, svakako. Treba odgovoriti prefinjeno i ne obavezno simetrično. Postoje zone koje su za Amerikance veoma osetljive“, smatra Jemeljanov.

Prema njegovim rečima, jedna od takvih zona jeste finansijski sektor.

„Najveće američke revizorske kompanije su revizori naših najvećih preduzeća, uključujući odbrambeno-industrijski i naftno-gasni kompleks. Prirodno, može se usvojiti zakon koji je predlagala i Pravedna Rusija, da se najvećim američkim kompanijama zabrani da budu finansijski konsultanti i revizori, da pružaju razne finansijske usluge našim najvećim kompanijama“, objasnio je Jemeljanov.

Prema njegovom mišljenju, može se razmisliti i o ograničenju korišćenja u Rusiji američkih platnih kartica.

„Kod nas su u opticaju Viza, Masterkard. Treba razmisliti o merama ograničenja protoka ovih kartica, ostaviti ih za sada za inostrano tržište i istovremeno aktivirati našu platnu karticu“, naveo je poslanik.

Jemeljanov smatra da odgovor Rusije može da pogodi i najveće američke banke. Prema njegovim rečima, to je suštinski segment na koji se može uticati.

Poslanik ukazuje i na avio-industriju: „U krajnjoj meri kupovinu američkih helikoptera treba zabraniti u Rusiji i razmisliti šta činiti s avionima ’boing’, kako ih postepeno zameniti“, rekao je Jemeljanov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija odgovora istom merom na proširenje američkih sankcija

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2015

23.12.2015. -..Moskva može primeniti recipročne mere na američko proširenje antiruskih sankcija, izjavio je Uljukajev...Šef Ministarstva za ekonomski razvoj Rusije Aleksej Uljukajev smatra da je recipročni odgovor Rusije na proširenje sankcija SAD moguć...„Mislim da je uobičajena praksa u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.