Poziv dijaspori da zameni pasoše u Srbiji

Izvor: RTS, 13.Jun.2009, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv dijaspori da zameni pasoše u Srbiji

Najava ukidanja viza građanima Srbije za ulazak u zemlje EU "priznanje policiji i pravosuđu Srbije", izjavio ministar Dačić i pozvao građane koji borave u inostranstvu da pasoše zamene u Srbiji zbog komplikovane procedure u konzulatima i ambasadama.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je najava ukidanja viza građanima Srbije za ulazak u zemlje EU "priznanje policiji i pravosuđu Srbije".

"To što je Evropska komisija rekla da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će u julu pokrenuti proceduru za ukidanje viza građanima Srbije je na neki način priznanje policiji i pravosuđu jer se najveći broj oblasti za viznu liberalizaciju odnosi upravo na te teme", rekao je Dačić u Petrovcu na Mlavi.

Ministar unutrašnjih poslova je pozvao građane Srbije koji borave u inostranstvu da pasoše zamene u Srbiji zbog komplikovane procedure u konzulatima i ambasadama.

"Moramo se dobro organizovati, imajući u vidu, ukoliko dođe do pozitivne odluke o ukidanju viza, to će važiti samo za nosioce novih pasoša", istakao je Dačić.

Dačić je u Petrovcu na Mlavi sa potpredsednikom Demokratske stranke Dušanom Petrovićem otvorio novu sportsku halu čija je izgradnja počela pre 13 godina.

Petrović je rekao da ne postoje razlozi za raspisivanje vanrednih izbora.

"Nema nijednog razloga da građani potroše šest meseci na predizborne i postizborne radnje. Nisam video nijednu dobru ideju u politici, nijedan nov predlog politike. Kada budem video da je neko dao novi predlog, onda ću misliti da je vreme za izbore. Sve drugo je politikanstvo", rekao je Petrović.

U opštini Petrovac na vlasti je koalicija Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Najava ukidanja viza je priznanje policiji Srbije

Izvor: Blic, 13.Jun.2009

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je najava ukidanja viza građanima Srbije za ulazak u zemlje EU "priznanje policiji i pravosuđu Srbije"..."To što je Evropska komisija rekla da će u julu pokrenuti proceduru za ukidanje viza građanima Srbije je na neki način priznanje...

Nastavak na Blic...

Priznanje policiji i pravosudju

Izvor: S media, 13.Jun.2009

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je najava ukidanja viza gradjanima Srbije za ulazak u zemlje EU "priznanje policiji i pravosudju Srbije". ...."To što je Evropska komisija rekla da će u julu pokrenuti proceduru za ukidanje viza gradjanima Srbije je na neki način priznanje...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.