PROTERANI ZBOG FALŠ DIPLOME: Slagali da su zidari

Izvor: Mondo, 29.Sep.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTERANI ZBOG FALŠ DIPLOME: Slagali da su zidari

Osam srpskih državljana koji su tražili boravišne vize u Norveškoj kako bi mogli da rade na gradilištu u Estfoldu deportovani su zbog lažnih diploma, prenela je nacionalna televizijska stanica NRK.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Kako se navodi, 11 srpskih državljana koji su se predstavili kao tesari i zidari bili su nadomak dobijanja posla na velikom građevinskom projektu, ali je njihov potencijalni poslodavac pre potpisivanja svih papira želeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da proveri njihove biografije, preneo je B92 pisanje NRK.

On je sa radnicima došao u policijsku stanicu, gde su oni službenicima u imigracionoj službi na uvid dali "sertifikate da su imali profesionalni trening za zidarske poslove".

Međutim, nakon provere sa srpskim vlastima ispostavilo se da je čak osam od 11 Srba imalo falsifikovane diplome.

Oni su priznali da su lažirali sertifikate, pa su smešteni na prvi let za Srbiju i zabranjen im je ulazak u Norvešku u narednih pet godina.

Norveška policija je saopštila da će pooštriti kontrolu svih papira radnika iz inostranstva.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.