Olimpijac od 13 leta

Izvor: Blic, 27.Feb.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijac od 13 leta

Velika Britanija dobila je juče verovatno najmlađeg Olimpijca koji će se takmičiti u Pekingu nakon što je trinaestogodišnji skakač u vodu Tomas Dejli osvojio sedmo mesto na Svetskom kupu i tako izborio vizu.



»Olimpijske igre će biti nešto apsolutno fantastično. Nalazim se na na nebu», rekao je novopečeni tinejdžer iz Plimuta koji će u maju napuniti 14 godina.

»Nisam se nadao da ću uspeti već ove godine, ali sada imam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priliku da pravim istoriju. Možda se domognem i medalje ako me posluži sreća kao što je to bio slučaj na Svetskom kupu. Ipak u Pekingu pre svega planiram da uživam i stičem iskustvo. Nadam se da ću na sledećim igrama 2012. u Londonu ići na zlatnu medalju», optimista je mladi Dejli, koji je uspeh proslavio sa ocem na ručku.

Za razliku od ostalih takmičara Dejli će morati da uskladi pripreme sa školskim obavezama.

«Nije idelano, ali moram da završim školu ako ne želim da radim loše poslove po završetku karijere»

Skakačku karijeru Dejli je započeo sa osm ogodina kada je otišao sa ocem na bazen.

»Odmah mi dopalo, otišao sam na par časova i brzo se navukao na skokove. Ipak, bilo je potrebno vreme da bi se oslobodio straha kada bih se popeo na 10-metarsku skakaonicu. Mada još uvek se po malo plašim kada moram da uvežbavam neke nove poteze,» iskren je Tomas

Novopečeni tinejdžer i olimpijac

Ipak Dejli nije najmlađi olimpijac ikada koji je branio boje Velike Britanije. Ta čast pripada Mardžeri Hinton koje je sa 13 godina i mesec dana plivala na Olimpijskim igrama u Amsterdamu 1928.

Za utehu Dejliju ostaje titula najmađeg muškog olimpijca. On je titulu preoteo od takođe skakača u vodu Freda Hodžsa, koji je sa 15 godina i 94 dana nastupao na OI u Berlinu 1936.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.