Olakšano držanje deviza van zemlje

Izvor: B92, Beta, 15.Avg.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olakšano držanje deviza van zemlje

Beograd -- Narodna banka Srbije donela je izmenu Odluke o uslovima i načinu na koji rezidenti mogu držati devize na računu kod banke u inostranstvu.

Devize na računu banke u inostranstvu moći će da imaju, pored državljana Srbije koji imaju državljanstvo i druge države, i građani čiji boravak van Srbije na osnovu radne vize ili boravišne dozvole u inostranstvu ne prelazi godinu dana, saopštila je Narodna banka Srbije.

Do sada su to pravo imali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državljani Srbije koji su u inostranstvu boravili neprekidno najmanje tri meseca u toku jedne godine.

Izmenom odluke o držanju deviza na računu kod banke u inostranstvu omogućeno je i da građani koji su ostvarili pravo na inostranu penziju, primaju penziju na račun kod banke u inostranstvu, preko kojeg će izmirivati tekuće troškove u inostranstvu.

Na taj način njima će, kako je navela NBS, biti manji dodatni troškovi koje su do sada imali prilikom plaćanja sa računa kod banke u Srbiji na račun banke u inostranstvu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.