Od 9. januara moguće vraćanje viza, zasad nema zahteva

Izvor: EurActiv Srbija, 08.Jan.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 9. januara moguće vraćanje viza, zasad nema zahteva

Mehanizam koji omogućava hitno vraćanje viznog režima na šest meseci zemljama Zapadnog Balkana stupa na snagu 9. januara, ali iz zemalja članica Evropske unije za sada nema posebnog zahteva da se to učini, rečeno je u Evropskoj komisiji u Briselu. Predstavnik za štampu u EK Mikele Čerkone rekao je 8. januara da "nije bilo novog razvoja u poslednje tri nedelje". Ranije je više članica EU iskazalo zabrinutost zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << priliva "lažnih azilanata" ili državljana zemalja Zapadnog Balkana koji i na druge načine zloupotrebljavaju mogućnost da bez viza ostaju do tri meseca u šengenskoj zoni EU.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Od sutra moguće hitno vraćanje viza, za sad bez zahteva

Izvor: Radio 021, 08.Jan.2014

Mehanizam koji omogućava hitno vraćanje viznog režima na šest meseci zemljama Zapadnog Balkana stupa na snagu 9. januara, ali iz zemalja članica Evropske unije za sada nema posebnog zahteva da se to učini, rečeno je u Evropskoj komisiji u Briselu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.