Nosite li keš? Pao Masterkard širom sveta!

Izvor: B92, 13.Jul.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nosite li keš? Pao Masterkard širom sveta!

Kompanija za platne kartice Masterkard priznala je da su korisnici širom sveta imali problem s plaćanjima.

Kompanija je danas uputila izvinjenje korisnicima i poručila da je problem rešen. Ovaj problem dolazi samo nekoliko nedelja posle pošto je Masterkardov rival, kompanija Viza imala slične tehničke probleme.

Iz Vise su ubrzo saoptili da su teškoće s plaćanjem karticama korisnika širom Evrope izazvani zbog problema hardvera a ne zbog sajber napada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
S druge strane, još uvek nije utvrđeno šta je izazvalo prekid u plaćanju kod Masterkarda. Kako prenosi FT, pljuštale su žalbe frustiranih korisnika koji nisu bili u mogućnosti da izvrše svoja plaćanja širom sveta.

"Situacija potpuno rešena i sve transakcije sada rade normalno. Žao nam je zbog neprijatnosti“, saopštili su iz kompanije.

Regulatori inače intezivno rade na utvđivanju očigledno krhog platos sistema, odnosno zbog bojazni od hakerskih napada.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nosite li keš? Pao Masterkard širom svijeta!

Izvor: Capital.ba, 14.Jul.2018, 08:47

VAŠINGTON, Kompanija za platne kartice Masterkard priznala je da su korisnici širom svijeta imali problem s plaćanjima.  Kompanija je juče uputila izvinjenje korisnicima i poručila da je problem riješen. Ovaj problem dolazi samo nekoliko nedelja poslije pošto je Masterkardov rival, kompanija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.