Izvor: Blic, 29.Feb.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka ambasada od srede ponovo izdaje vize

Ambasada SR Nemačke će od srede, 5. marta, ponovo primati zahteve i izdavati vize građanima Srbije, potvrdio je za Blic online Marko Čadež, portparol te ambasade.



Zvaničnici ambasade su, zbog višednevnog zastoja u radu, zamolili za razumevanje budući da će spiskovi za predaju zahteva biti zaključeni po postizanju dnevne granice kapaciteta.

"Preporučujemo građanima Srbije kojima viza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije potrebna odmah da svoj zahtev podnesu za nekoliko dana kako bi izbegli gužvu u ambasadi", kaže portparol nemačke ambasade.

Ambasada SR Nemačke je zatvorena nakon teških izgreda do kojih je došlo posle mitinga protiv nezavisnosti Kosova, održanog 21. februara u Beogradu. Zgradi ambasade je naneta znatna materijalna šteta, a povređen je jedan službenik obezbeđenja. U ambasadi se tokom napada nalazilo sedam osoba.

U ministarstvu u Berlinu izričito je odbačeno tumačenje da bi zatvaranje konzulata moglo da predstavlja političku kaznenu meru zbog napada na nemačko diplomatsko predstavništvo u prošlonedeljnim neredima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nemačke vize od 5. marta

Izvor: B92, 29.Feb.2008

Beograd -- Ambasada Nemačke objavila je da će počev od srede, 5. marta ponovo početi da prima zahteve i izdaje vize po uobičajenoj proceduri... Nemačka ambasada je zamolila za razumevanje zbog zastoja u izdavanju viza i naglasila da će "spiskovi za predaju zahteva biti zaključeni po postizanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.