NOVE PASOŠE IMA 41.000 GRAĐANA U POMORAVSKOM OKRUGU

Izvor: Kurir, 19.Dec.2010, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVE PASOŠE IMA 41.000 GRAĐANA U POMORAVSKOM OKRUGU

JAGODINA - Za godinu dana, od kada su Srbiji ukinute vize, u Pomoravskom okrugu nove, biometrijske pasoše, dobilo je 41.000 građana, izjavio je šef Odseka za upravne poslove Policijske uprave (PU) u Jagodini Aleksandar Dramićanin.

Uz putne isprave nove, biometrijske lične karte dobilo je 28.100 građana, kazao je Dramićanin na konferenciji za novinare. On je istakao da je PU u Jagodini "po ovim poslovima bolja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od republičkog proseka i svrastava se u red najuspešnijih u Srbiji".

Dramićanin je napomenuo da se stanje ispred šaltera za dobijanje biometrijskih dokumenata "postepeno normalizuje i dosta je manje čekanja". Prvi iz Pomoravskog okruga, kojeg čine opštine Jagodina, Ćuprija, Despotovac, Paraćin, Svilajnac i Rekovac, šansu bezviznog putovanja u svet, iskoristili su poljoprivrednici Jagodine.

Njih 120 su, samo dan posle ukidanja viza, 20. decembra 2009, u organizaciji Gradske skupštine, predvođeni gradonačelnikom Jagodine Draganom Markovićem - Palmom, putovali su u Austriju, gde su obišli nekoliko farmi.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Nove pasoše ima 41.000 građana u Pomoravskom okrugu

Izvor: Glas javnosti, 20.Dec.2010, 07:17

JAGODINA - Za godinu dana, od kada su Srbiji ukinute vize, u Pomoravskom okrugu nove, biometrijske pasoše, dobilo je 41.000 građana, izjavio je šef Odseka za upravne poslove Policijske uprave (PU) u Jagodini Aleksandar Dramićanin...Uz putne isprave nove, biometrijske lične karte dobilo je 28.100...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.