NEPAL SE OTVARA ZA TURISTE! Umesto vize - plan kretanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2020, 13:18

NEPAL SE OTVARA ZA TURISTE! Umesto vize - plan kretanja

Pre puta dužni su da se testiraju na kovid 19

Avanturisti i planinari koji žele da osvoje neki od vrhova na Himalajima ponovo mogu da krenu put Nepala, prvi put u poslednjih sedam meseci, jer su vlasti odlučile da otvore granice za strane posetioce.

Planinski turizam je glavni izvor prihoda u Nepalu i zatvaranja koja su usledila nakon proglašenja pandemije ostavila su bez posla oko 800 hiljada ljudi.

Otvaranje se za sada odnosi samo na planinare koji žžele >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se penju na neki od poznatih himalajskih vrhova. U Nepalu se nalazi 8 od 14 najvišših planinskih vrhova na svetu, uključujući i najvišši Mont Everest (8.848 metara n.v.). Umesto vize, svi koji žele da putuju u Nepal moraće prethodno da dobiju odobrenje, daju na uvid detaljan plan svog kretanja, iznajme opremu od lokalnih firmi i obezbede osiguranje koje pokriva i kovid 19.

, po dolasku u Nepal da ostanu sedam dana izolovani u hotelu u Katmanduu, a potom da se ponovo testiraju pre nego ššto im se izda dozvola da krenu put Himalaja.

-Nastojimo da oživimo turizam koji je ozbiljno pogođen pandemijom, ali istovremeno nismo spremni da reskiramo, ukazao je generalni direktor nepalskog sekretarijata za turizam Rudra Sing Tamang.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.