NEGUJEMO TRADICIONALNO DOBRE ODNOSE SRBIJE I INDIJE: Ministar Cvetković: Izvoz za Indiju beleži rast od 65 odsto, dobra praksa održavanja poslovnih foruma (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2024, 19:02

NEGUJEMO TRADICIONALNO DOBRE ODNOSE SRBIJE I INDIJE: Ministar Cvetković: Izvoz za Indiju beleži rast od 65 odsto, dobra praksa održavanja poslovnih foruma (FOTO)

Prepreka poslovnim ljudima iz Indije jeste vizni režim.

Ministar privrede Slobodan Cvetković razgovarao je danas sa ambasadorkom Indije u Srbiji Šubdaršini Tripati o bileteralnoj ekonomskoj saradnji dve zemlje, investicijama i daljem unapređenju privredne saradnje.

Ministar Cvetković je poželeo dobrodošlicu i uspeh u radu novoj ambasadorki Indije i ocenio da su odnosi Srbije i Indije, bazirani na bliskim vezama uspostavljenim u osnivačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danima Pokreta nesvrstanih zemalja, tradicionalno veoma dobri i prijateljski.

-Indija se nalazi u periodu ekspanzije na svim poljima i postoji puno  mogućnosti za dalji razvoj i unapređenje ekonomske saradnje u više oblasti. Ohrabrujući su podaci o spoljnotrgovinskoj razmeni između naših zemalja, izvoz beleži rast od 65 odsto, zaključno sa novembrom prošle godine, dok je uvoz porastao za 9,5 odsto - rekao je Cvetković.

Cvetković je ukazao da Srbija ima privlačan poslovni ambijent, kvalitetnu infrastrukturu, dobar geografski položaj, političku i energetsku stabilnost što nas stavlja na poziciju jedne od najatraktivnijih svetskih i regionalnih investicionih destinacija. U prilog tome govori i 32 milijarde evra stranih direktnih investicija u privredu Republike Srbije u periodu od 2012. do 2022. godine.

Ambasadorka Tripati je istakla da će svoje aktivnosti posvetiti podizanju odnosa Srbije i Indije na novi i još viši nivo. Objasnila je da postoji veliko interesovanje indijskih poslovnih ljudi da dođu u Srbiju, ali da je prepereka vizni režim. Ambasadorka je rekla da će nastojati da doprinese daljem osnaživanju saradnje dve prijateljske države u brojnim oblastima od zajedničkog interesa.

Ministar Cvetković je ukazao da treba nastaviti dobru praksu održavanja poslovnih foruma i uzajamnih poseta državno privrednih delegacija.

A post shared by Министарство привреде Републике Србије (@ministarstvo_privrede)

Izvor: Srbija Danas/dnevnik.rs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.