Marković: Srbija će brzo u EU

Izvor: B92, Tanjug, 23.Dec.2009, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Srbija će brzo u EU

Jagodina -- Predsednik JS Dragan Marković Palma kaže da će građani Srbije veoma brzo biti i građani Evropske unije i pozvao ih da "budu optimisti".

Marković je istakao da su se Srbiji, pred kraj ove godine, dogodile tri lepe stvari, "sportski rečeno het trik" - ukinute su vize, odmrznut trgovinski sporazum i sada kandidatura za status.

On je podsetio da je JS na "izbornoj skupštini, na kojoj je bilo i 14 ambasadora stranih zemalja, dala do znanja da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imala veliku ulogu u formiranju ove proevropske vlade i ima zasluge za ove tri lepe stvari koje su se desile Srbiji i građanima Srbije pred kraj ove godine".

"Sve tri ove stvari govore da su građanima Srbije otvorena vrata EU i građani Srbije će vrlo brzo u EU, gde nam je odavno mesto", rekao je on i ocenio da to ima višestruku, ne samo ekonomsku korist.

"Važno je da budemo korisnici raznih fondova EU jer bez međunarodnih para nema napretka ekonomije Srbije", ocenio je on.

"Naša predizborna obećanja su bila kandidatura za status u EU, a da ste pre tri meseca pitali nekoga u Srbiji, uključujući i predstavnike nekih velikih stranaka, da li ćemo ove tri stvari ostvariti, rekli bi - ne", istakao je Marković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.