Izvor: B92, 30.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Tirana nezainteresovana

Skoplje -- Makedonija smatra da je Albanija nezainteresovana za rešavanje problema uvođenja viza od 1. februara.

"Bilo je pokušaja da se uspostavi kontakt na svim nivoima ... ali ni u jednom trenutku nismo dobili ozbiljan stav albanske strane", rekao je zamenik makedonskog premijera Imer Aliju albanskoj televiziji Top čenel.

Makedonski mediji najavljuju da će premijer Nikola Gruevski 18. februara posetiti Tiranu i da će glavna tema razgovora s albanskim kolegom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Saljijem Berišom biti upravo vizni režim.

Makedonija je odlučila da 1. februara uvede vize za više od 140 zemalja, a ta odluka je doneta zbog usaglašavanja s evropskim zakonima.

Albanski građani će, zbog nepostojanja sporazuma o bezviznom režimu kakav postoji sa Srbijom Crnom Gorom i ostalim zemljama bivše Jugoslavije, morati da imaju vize za ulazak na teritoriju Makedonije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.