Mađarska ukida takse za vizе Ukrajincima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska ukida takse za vizе Ukrajincima

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da će njegova zemlja ukinuti takse za izdavanje viza državljanima Ukrajine.

Orban je posle sastanka sa ukrajinskim premijerom Vladimirom Grojsmanom u Budimpešti rekao da, iako je članstvo Ukrajine u EU još daleko, Unija ima "moralnu odgovornost" da Ukrajincima ukine vize i odobri sporazum o slobodnoj trgovini.

Grojsman je naveo da je ukrajinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekonomija "oživela", kao i da su u toku pripreme za velike privatizacije.

Mađarska i Ukrajina su potpisale četiri bilateralna sporazuma, od promocije sporta, do rekonstrukcije mosta na reci Tisi, koji čini deo njihove zajedničke granice.

Procenjuje se da oko 130.000 etničkih Mađara živi u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.