Mađarska ponovo izdaje zlatne vize: Evo koliko košta status gosta-investitora

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 13:22

Mađarska ponovo izdaje "zlatne vize": Evo koliko košta status "gosta-investitora"

Mađarska vlada podnela je parlamentu predlog novog programa "zlatna viza" u okviru nacrta zakona kojim se reguliše useljavanje osoba iz trećih zemalja.

Predlogom zakona uvodi se kategorija "viza za gosta-investitora", odnosno za ljude koji dolaze u Mađarsku, a povezani su sa projektima koji imaju status "strateška važna investicija", prenosi Rojters.

Dobijanje ove vize bio bi preduslov za podnošenje zahteva za boravišnu dozvolu, koja bi omogućila nosiocu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vize da ostane u Mađarskoj 10 godina, navodi se u nacrtu.

Oznaku "strateški važan projekat" mogao bi da dobije investitor koji kupi nekretninu u Mađarskoj vrednu najmanje 500.000 evra.

Novi program predstavljen je nakon što je "zlatna viza" ukinuta 2017. godine kada je Sirijac, koji je bio pod američkim sankcijama, dobio status rezidenta u Mađarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.