MUP Srbije: Zatvara se Balkanska ruta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Mar.2016, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP Srbije: Zatvara se Balkanska ruta

Slovenija od ponoći počinje da primenjuje novi režim ulaska u Šengensku zonu i neće primati migrante bez validnih viza i pasoša, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

U saopštenju je navedeno da je takvo obaveštenje stiglo od Hrvatske i da novi režim "praktično zatvara balkansku rutu".

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obavešteno je od Hrvatske da članica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << EU Slovenija od ponoći počinje da primenjuje novi režim ulaska u Šengensku zonu, kao i da neće primati migrante, bez validnih viza i pasoša, čime se praktično zatvara 'balkanska ruta'", naveo je MUP.

Kako je naveo MUP, Srbija ne može da postane sabirni centar za izbeglice zbog čega će sve mere usaglašavati sa EU i recipročno ih primenjivati na južnim i istočnim granicama, prema Makedoniji i Bugarskoj.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.