Luksembrug podržava beli šengen

Izvor: B92, 17.Maj.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luksembrug podržava beli šengen

Uprkos problemima sa lažnim azilantima iz Srbije, Luksemburg podržava viznu liberalizaciju, izjavio šef diplomatije te zemlje Žan Aselborn. Aselborn

On je pozdravio mere koje su vlasti Srbije preduzele poslednjih nedelja u rešavanju problema lažnih azilanata, koje su, kako je ocenio, već počele da deluju.

"Efekti su već uočeni u mojoj zemlji", rekao je ministar spoljnih poslova Luskemburga nakon susreta sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << domaćinom - ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem.

Aselborn je u Beogradu naveo i da je vizna liberalizacija veoma važan korak na putu Srbije u EU, koji je Luksemburg oduvek podržavao.

"Ona, međutim, ima i neželjene efekte za moju zemlju koja se suočava sa ogromnim brojem lažnih azilanata. Uprkos tome, Luksemburg će nastaviti da podržava viznu liberalizaciju i čestitam srpskim vlastima koje su preduzele odgovarajuće mere", izjavio je Žan Aselbron.

Vuk Jeremić je poručio da je Srbija na dobrom putu da reši problem lažnih azilanata, najavljujući sprovođenje novih mera u narednim danima kako bi bili poštovani svi kriterijumi Evropske komisije i tako otklonjena "potencijalna kriza" vezana za to pitanje.

Šef srpske diplomatije je poručio da je Srbija na dobrom putu da reši problem lažnih azilanata, najavljujući sprovođenje novih mera u narednim danima kako bi bili poštovani svi kriterijumi Evropske komisije i tako otklonjena "potencijalna kriza" vezana za to pitanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.